Спа хотели с процедури в Хисаря

вторник, 21 септември 2010 г. 12:00 Публикувано от bvelingrad
Хисаря е дребно местенце, разположено в на юг от София по красивите извивки на Средна гора. Хисаря започва на близо 160 км. от област София и на приблизителто 40 км. от Пловдив.
Местенцето Хисаря е изградено много отдавна от римския владетел Диоклециан, който му връчил името Диоклецианопол. Преди всичко по тези места са съществували други стари националности предци, притеглени от добрия климат, заможната страна и чудните свойства на водата.
Мястото е един от прославените ни необикновени предпочитани курорта, където обхватна важност са церителните възможности на главно 22 - та оздравяващи води, знатни, към които са Момина сълза и Момина баня. Естествено друга важна част са кокетните мини хотелчета, също и немалки спа хотели в Хисаря. Почивното място преди години се е утвърдило в лечебното действие на болки на скелета, стомашно - чревни и бъбречно - урологични заболявания, както и женски болести. Станциите за почивка включени с многото глезотии и удоволствия, които оферират, реализират и лечебно възобновяващи, гиздави и отпускащи пътища,разчитайки на пълностойно необикновена мощ на водата.

Съществуват доста и най нееднакви по тип хотели в Хисаря. Подходящо място, където да гостувате и да откриете така очакваната релаксираща отпуска е Спа хотел "Аугуста", извисяващ се в Хисаря. Той минава за един неописуем рай за причържениците на фитнеса , като в добре оформения център се правят над 100 несходни процедури. Притежава уютни и просторни стаи, стилен лоби бар, басейни, пързалки за деца, заведения и т.н.

Освен с забележими паметници, с които Хисаря може да ни очарова , тук се разполагат и прелестни исторически сгради, които не трябва да бъдат прупуснати да бъдат посетени. Такава е старинната крепостна стена в района, която е най-добре подкрепяната на целия европейски континент от 4 в. до този момент. Тя се разпростира до 2300 метра дължина и е висока около 11 метра.

0 Response to "Спа хотели с процедури в Хисаря"

Публикуване на коментар