Морето в Бургас и хотели

вторник, 5 октомври 2010 г. 12:00 Публикувано от bvelingrad
Населеното място на нашето крайбрежие Бургас се нахожда в на изток в нашата родина и е четвъртият по размер в нашата родина. Бургас е разположен на прелестния залив, заобиколен от няколко значителни езера - Бургаско, Атанасовско и Мандренско. Бургас е особено прочут със старите предания, най-вече с съревнованието за засмяна песен" Бургас и морето", успява да се състои ежегодно през септември и привлича приятелите на Бургас, както и естествено с съвкупността от хотели в Бургас.
Проучвайки как е възникнал, ще ни пренесе величавият произход, когато някъде около 6 век пр.н.е.старите траки са се заселели по тези територии и застроили малки селца по брега на Черно море. По-късно римляните се останали в днешен Бургас и направили военни колонии, по-голямо внимание привлича крепостта Деултум, баща на Бургас днес.През средновековния продължителен период била сътворена исторически значимата кула Пиргос, имаща за вжни пазещи работи и бранеща допира към сградата. Днешното си име Бургас получава през 17 век.
немалко и различни са хотелите в Бугас. За държащите да спечелят прелестна отпуска в града с пленяващ чар изискано кътче за забава е хотел "България", извисен в среднината на града. Шикозно настаняване, приятно обслужване, приповдигнато настроение и чудесна гледка към хубостите на Бургас ви приветстват в хотел България.
Но градът не е популярен само със своите хотели. Бургас е местност, което има богата прогресираща народност и развой. Ако сте любознателни да преоткриете още данни за Бъргас, трябва да навестите Историческия музей, изграден през 1925 година и се грижи за безброй велики старинни стари разкопки, намерени в Бургас. Етнографският музей научава с местния бит на народи, населявали местността през Възраждането. Съществуват многобройни предмети на бита, които са били неразделна част от бита им и ще опознаете чудните фолклорни одежди от града. Неописуемо исторически е и Природонаучният музей.

0 Response to "Морето в Бургас и хотели"

Публикуване на коментар