Тайните на Черноморието - Созопол

петък, 15 октомври 2010 г. 12:00 Публикувано от bvelingrad
Созопол се простира в южното крайбрежие, разпрострян по грамадните и красиви скалисти брегове на Черно море. Селощето е парче от община Бургас и се доближава сред често визитираните красиви селища, обилната начетеност, забележителности и хотели в Созопол. Благодарение на древния лик, който има, автентичната архитектура и ритуали, които са се овардили толкова време непокътнати, хубавия климат, прохладните води и живописни плажове, той се развива много скоро и все повече чужди граждани чуват за него.

Според археолозите Созопол е може би първия град по нашето Черноморие. Това е и първоизточника историята му да буди огромен интерес и загадъчнос сред историците и копнежа на безброй българи и чуждестранните почиващи за да го мернат. Още през 4 хил. пр. Хр. тук се заселва първичен народ, който прави малко градче, които правят образа на населено място, много друг от наблъскания в този момент с хотели Созопол. Подмамените от благата и тези реалности на Созопол по тези обхвати пристъпват да пристигат и гръцки човеци от Милет, през отдавнашната 610 г.пр.Хр. правят своя колония с име Аполония, или на бог Аполон.

Главно широкото бързо и социално ръст на гърците градът прогресира като доминиращо място и район на кипяща търговска дейност с мащабните полиси: Милет, Атина, Хераклея Понтийска и т.н. Старта на установяването си на мястото дори стартирали да се изработват монети с поставена отпред котва, която след време е белез на Аполония. След време са интересни минутите на гръцкото надмощие по тези територии били вече към краят си. През 72 г.пр.н.е. различни хора пристигат и заграбват курортчето. През 4 век градчето видоизменя обозначението си на Созополис( "град на спасението") и наново стартира да се популяризира от прахта и забравата.
За да усетите прекрасната атмосфера и лъха на различната му история задължително се изисква да дойдете тук и да погостувате в някой от китните хотели в Созопол. имате възможност да се отбиете Апарт - комплес "Аполон", където ще се веселите на лятна атмосфера и отлично обслужване.

0 Response to "Тайните на Черноморието - Созопол"

Публикуване на коментар