Почивка в Пампорово

петък, 1 октомври 2010 г. 12:00 Публикувано от bvelingrad
Снежната местност Пампорово е изграден във центъра на красивата Родопа планина на точно 1600 метра или 1.6 километра под връх Снежанка. Разпрострян е на точно 240 км. от София и е точно на 15 км. от Смолян. Най- добрият комплекс в планините в България със своите над 100 слънчеви дни през студените дни е с едни от най-добрите, висококачествени ски маршрути унас. Огромна известност носят просторните по изглед богати хотели в Пампорово Това е и източник да е многократно посрещан и туризмът да е с такъв голям обхват, като смисъл за това са значитетелен брой модерни хотели в Пампорово. Ски-трасетата, които са с обща дължина от 37 км. са безпогрешни за каране на ски, както от новаци, така и от развити скиори. За това предназначение има формирани специални пътечки, които са с индивидуално степен на трудност.
Пампорово е формиран през 1933 година като означението също така означава "карван". Населявашите остарели жители си спомнят, че преди от Пампорово се пресичали важни върховни пътеки и затова един заможен земевладелец предпочел да построи неголеми къщички за странстващите през зимата деди през тук. Оттук дошло и името на това място за почивка и спорт.Той доста бързо подел да се обогатява, докато с сезона не се образувал в магичното разположение за облекчение, каквото е днес, но вече отрупан с множество ски и спа хотели в Пампорово.
Ако сте намислили по-късно да отскочите Пампорово страхотен добър подбор, където да отседнете е прекрасния хотел "Родопска къща", който е построен сред красотите на превъзходните Родопи. В апартаментния хотел комфорта и тишината са ви осигурени, а от вас се очаква само да се освободите и да се оставите на отпуската в курорта. В хотелът има безжичен интернет, красиви и запазени стаи, климатик, фитнес и т.н.
Гостувайки комплекса има различни пленителни места, които без претекст не би трябвало да пропускате.

0 Response to "Почивка в Пампорово"

Публикуване на коментар